Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelenInstructie m.b.t. het gebruik van de Arbocatalogus

Uitleg m.b.t. de hoofdmenubalk

In de hoofdmenubalk vindt men een aantal keuzeblokjes. Deze keuzemogelijkheden worden hieronder aangegeven met de beschrijving van de mogelijkheden die daar aan verbonden zijn:

 1. Introductie
  Beginpagina waar men standaard op terecht komt. Vanuit deze pagina kan men naar de hoofdmenubalk en men kan naar de introductie-, instructie- en/of contactgegevens.
 2. Arbocatalogus
  Als men niet rechtstreeks een keuze kan maken via de hoofdmenubalk dan kan men een zoekmethode kiezen op de pagina waar men terecht na het aanklikken van het keuzeblokje “Arbocatalogus”. De verschillende zoekmethoden worden hieronder aangegeven:

  1. “Zoeken via groepsindeling”
   Via deze zoekmethode wordt men via een boomstructuur van onderwerpen naar het onderwerp geleid wat men zoekt.
  2. “Zoeken via alfabet”
   Via deze methode zoekt men naar het desbetreffende onderwerp in een register dat gerangschikt is op alfabetische volgorde.
  3. “Zoeken via leeswijzers”
   De onderwerpen uit de Arbocatalogus die ter toetsing opgestuurd zijn naar de Inspectie van SZW worden “Leeswijzers” genoemd. Elke “Leeswijzers” is gekoppeld aan het belangrijkste artikel uit de Arbo wet- en regelgeving dat betrekking heeft op het desbetreffende onderwerp. Voor deze leeswijzers is een apart register gemaakt. Met behulp van dit register kan men via een artikelnummer uit de Arbo wet- en regelgeving kijken of een bepaald onderwerp reeds behandeld is en ter toetsing opgestuurd is aan de Inspectie van SZW.
   N.B. Voor algemeen zoekwerk zijn de hierboven genoemde zoekmethodes beter geschikt. Deze zoekmethode is makkelijk als men een onderwerp zoekt binnen het totaal van de onderwerpen die ter toetsing aangeboden zijn aan de Inspectie van SZW.
  4. “Standaard zoeksysteem Dokuwiki”
   De Arbocatalogus is opgebouwd binnen het softwarepakket “Dokuwiki”. Dit softwarepakket heeft ook een eigen zoeksysteem. Door het intoetsen van een woord in het zoekvakje met het vergrootglas (rechtsboven) geeft het systeem aan waar men informatie over het desbetreffende onderwerp in het systeem kan vinden. Het nadeel van deze zoekmethode is dat er soms erg veel mogelijkheden worden geboden die men dan allemaal na zou moeten lopen om te komen bij het onderwerp dat men zoekt.
  5. “Zoeken naar uitleg van gebruikte afkortingen”
   In de Arbocatalogus worden op verschillende plaatsen afkortingen gebruikt. Via deze zoekmethode kan men de verklaring bij een bepaalde afkorting vinden.
 3. Veiligheidsinstructies
  Via deze keuzeknop komt men bij de webpagina met algemene informatie over het Veiligheidsinstructieboekje en een doorverwijzing om het boekje te bestellen. Het Veiligheidsinstructieboekje is alleen beschikbaar in gedrukte vorm. De informatie uit het boekje is echter opgenomen in het Handboek VGM dat deel uitmaakt van deze Arbocatalogus.
 4. VGM Handboek
  In het Handboek VGM worden de meeste onderwerpen behandeld die betrekking hebben op de arbeidsomstandigheden in de Waterbouw. Via het aanklikken van deze keuzeknop komt men bij de hoofdindex van het Handboek VGM.
 5. Veiligheidssignalisatie
  De Vereniging van Waterbouwers heeft een eigen boekje samengesteld waarin alle veiligheidssignaleringen worden aangegeven die wij binnen de Waterbouw gebruiken. Via het aanklikken van deze keuzeknop komt men bij de hoofdindex van het Veiligheidssignalisatieboekje.
 6. Opleiding & Ontwikkeling
  Via het O&O-fonds Waterbouw is er informatie beschikbaar over een groot aantal cursussen die voor de werknemers binnen de Waterbouw belangrijk zijn. Een deel van deze cursussen heeft betrekking op de arbeidsomstandigheden. Via het aanklikken van deze keuzeknop komt men via de website van de Waterbouw bij de hoofdindex van het “totaaloverzicht cursussen”.

Printen en terug naar de bovenkant van een webpagina

Op elke webpagina van de Arbocatalogus staat aan de rechterzijde van de pagina een pijl en op bijna alle webpagina's staat daaronder het volgende PDF-symbool:Terug naar de bovenkant van een webpagina
Als men op de verticale pijl drukt komt men boven aan de bladzijde van desbetreffende webpagina

Printen van webpagina's
Als men het “PDF symbool” aanklikt krijgt men van deze webpagina de webpagina te zien in PDF format en kan men gebruikmaken van alle functies binnen het PDF format waaronder printen.

Downloaden van de Arbocatalogus

Voor het downloaden van de Arbocatalogus gaat men naar de introductiepagina van de Arbocatalogus. Aan de onderzijde van deze webpagina staat in het donker blauw gedeelte “Voor een statische versie van de Arbocatalogus Waterbouw plus een downloadinstructie klik hier”. Als men het woordje “hier” aanklikt komt men bij de instructie voor het downloaden van de Arbocatalogus Waterbouw. De instructie spreekt voor zich.

Contacten

Voor contact over de Arbocatalogus Waterbouw kan men gebruik maken van de volgende contactinformatie:

Secretariaat van CAO partijen Waterbouw

adres:
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag

tel:
070 3490700

e-mail:
info@waterbouwers.nl

website:
www.waterbouw.nl

waterbouw/instructie.txt · Laatst gewijzigd: 2015/07/01 19:47 door henk